فصل سوم

روش اجرای تحقیق

مقدمه:

در این فصل در باره­ی نوع و روش پژوهش، جامعه آماری و تعداد و ویژگی­های آن ها، نمونه آماری، و تعداد و ویژگی­های آن ها و روش نمونه گیری و همچنین ویژگی­های جمعیت­شناختی نمونه آماری و ابزارهای جمع­ آوری اطلاعات که شامل پرسشنامه­ شخصیت نئو و پرسشنامه خودکارآمدی عمومی شرر و همکاران هستند، توضیحاتی ارائه شده، همچنین مطالبی ‌در مورد شیوه­ نمره­گذاری پرسشنامه ­ها و همین­ طور روایی و پایایی آن ها توضیح داده شده است. و ‌در مورد هر کدام از حیطه­ها و جنبه­ های پرسشنامه­ شخصیت نئو توضیحاتی در حد یک تعریف مختصر ارائه شده است. در پایان فصل نحوه اجرای پرسشنامه ­ها بیان شده است.

۱- روش پژوهش:

پژوهش حاضر، پژوهشی توصیفی[۹۸] از نوع همبستگی[۹۹] و علی- مقایسه­ ای[۱۰۰] ‌می‌باشد.

۲- جامعه آماری، نمونه آماری، روش نمونه گیری:

جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه معلمان مقاطع مختلف تحصیلی شهرستان عنبرآباد به تعداد۱۵۰۰ نفر که در سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱ مشغول به تدریس بوده ­اند تشکیل می­دهد.

نمونه آماری این پژوهش به روش نمونه گیری طبقه­ای و در درون هر طبقه تصادفی منظم شامل ۱۵۰ نفر از معلمان مقاطع مختلف تحصیلی شهرستان عنبرآباد ‌می‌باشد. برای این افراد از نظر ویژگی­های جمعیت­شناختی، خصوصیات متفاوتی از حیث وضعیت تاهل، جنسیت، مدرک تحصیلی، سن و سابقه کار در نظر گرفته شده است.

جدول شماره۳-۱ ویژگی­های جمعیت شناختی نمونه آماری معلمان

مقطع

تعداد

درصد

جنسیت

تعداد

درصد

وضعیت تاًهل

تعداد

درصد

ابتدایی

۹۰

۶۰

مرد

۵۰

۳/۳۳

مجرد

متاهل

۱۰

۴۰

۷/۶

۷/۲۶

زن

۴۰

۷/۲۶

مجرد

متاهل

۵

۳۵

۳/۳

۳/۲۳

راهنمایی

۴۰

۷/۲۶

مرد

۲۵

۷/۱۶

مجرد

متاهل

۵

۲۰

۳/۳

۳/۱۳

زن

۱۵

۱۰

مجرد

متاهل

۵

۱۰

۳/۳

۷/۶

متوسطه

۲۰

۳/۱۳

مرد

۱۵

۱۰

مجرد

متاهل

۵

۱۰

۳/۳

۷/۶

زن

۵

۳/۳

مجرد

متاهل

۰

۵

۰

۳/۳

جمع کل

۱۵۰

۱۰۰

مرد

۹۰

۶۰

مجرد

۳۰

۲۰

زن

۶۰

۴۰

متاهل

۱۲۰

۸۰

تعداد ۹۰ نفر برابر با ۶۰ درصد از مقطع ابتدایی و ۴۰ نفر برابر با ۷/۲۶ درصد از مقطع راهنمایی و ۲۰ نفر برابر با ۳/۱۳ درصد از مقطع متوسطه انتخاب شدند که از این تعداد ۹۰ نفر برابر با ۶۰ درصد مرد و تعداد ۶۰ نفر برابر با ۴۰ درصد زن هستند و از مردها تعداد ۲۰ نفر برابر با ۳/۱۳ درصد مجرد وتعداد ۷۰ نفر برابر با ۷/۴۶ درصد متاهل و از زن­ها تعداد ۱۰ نفر برابر با ۷/۶ درصد مجرد و ۵۰ نفر برابر با ۳/۳۳ درصد متاهل هستند که در مجموع ۳۰ نفر برابر با ۲۰ درصد مجرد و ۱۲۰ نفر برابر با ۸۰ درصد متاهل می­باشند. برای تعیین تعداد نمونه مورد مطالعه از نسبت ۱۰ به ۱ استفاده کردیم و ۱۵۰ نفر از معلمان مقاطع مختلف تحصیلی شهرستان عنبرآباد را با روش فوق الذکر انتخاب نمودیم.

جدول شماره۳-۲ ویژگی­های جمعیت شناختی نمونه آماری معلمان

سابقه کار

تعداد

درصد

سن

تعداد

درصد

تحصیلات

تعداد

درصد

زیر ۵ سال

۱۵

۱۰

زیر ۳۰ سال

۲۰

۳/۱۳

فوق دیپلم

۱۰

۷/۶

۵-۱۰

۲۵

۷/۱۶

۳۰ -۴۰

۸۰

۳/۵۳

لیسانس

۱۳۱

۳/۸۷

۱۰-۱۵

۶۵

۳/۴۳

۴۰ – ۵۰

۴۰

۷/۲۶

فوق لیسانس

۸

۳/۵

۱۵-۲۰

۳۳

۲۲

۵۰سال به بالا

۱۰

۷/۶

دکتری

۱

۷/۰

۲۰سال به بالا

۱۲

۸

۱۵۰

۱۰۰

۱۵۰

۱۰۰

جمع کل

۱۵۰

۱۰۰

میانگین سابقه کار برابر با (۵/۱۲= M) و میانگین سنی برابر با (۳۵ =M ) به دست آمده است و بیش­ترین افراد با تحصیلات لیسانس برابر با ۳/۸۷ درصد بودند.

۳- ابزارهای جمع‌ آوری اطلاعات:

۳-۱ پرسشنامه خودکارآمدی شرر

در این تحقیق از پرسشنامه خودکارآمدی شرر و همکاران (۱۹۸۲) جهت بررسی باورهای خودکار­آمدی مدیران استفاده شده است، این پرسشنامه در سال ۱۹۸۲ با اهداف زیر ساخته شده است :

۱-تهیه ابزاری برای تحقیقات بعدی

۲-تعیین ابزاری برای سطوح متفاوت خودکارآمدی عمومی افراد (براتی،۱۹۷۷،کرامتی ۲۰۰۱،نقل از مژده[۱۰۱] ۲۰۰۲)

این پرسشنامه بین ابزارهای موجود در زمینه خودکارآمدی ابزار مناسبی است و مورد استفاده برخی محققان (براتی، ۱۹۷۷، کرامتی، ۲۰۰۱، مژده، ۲۰۰۲) قرار گرفته است.

آزمودنی­ها می­بایست میزان موفقیت خود را با هر یک از پرسش‌های آزمون خودکارآمدی با تعیین یکی از گزینه­ ها مشخص کنند ماده­ های آزمون برای اندازه ­گیری انتظارات خودکارآمدی عمومی در مواردی مانند مهارت­ های اجتماعی یا شایستگی­های حرفه­ای نوشته شده بود این موارد بر موضوعات زیر متمرکز است.

الف)گرایش به آغاز گری رفتار [۱۰۲]

ب)تمایل به گسترش تلاش­ها برای تکمیل رفتار[۱۰۳]

ج)پافشاری در انجام تکالیف در صورت ناکامی [۱۰۴]

نسخه اصلی آزمون ۳۶ ماده بود که بر اساس تحلیل انجام شده ۱۳ ماده آن به علت نداشتن بار ۴۰% از آزمون حذف گردیدند بر این اساس ۱۳ ماده که دارای این ویژگی نبودند حذف و آزمون به ۲۳ ماده کاهش یافت از این ۲۳ ماده ،۱۷ ماده خودکارآمدی عمومی را می­سنجید.

الف)شیوه نمره­گذاری

نمره­گذاری پرسشنامه خودکارآمدی بر اساس یک مقیاس ۵ درجه ای انجام ‌می‌گیرد؛ که امتیاز هر یک به ترتیب ذیل است: کاملاً مخالف ۱، مخالف ۲، حد وسط: ۳، موافق: ۴، کاملاً موافق: ۵، ‌بنابرین‏ بیش­ترین امتیاز این پرسشنامه ۸۵ و کم­ترین امتیاز آن ۱۷ ‌می‌باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...