۱۰- کده و سالاری (۱۳۹۰) طی پژوهشی تحت عنوان “تاثیر ویژگی های کیفی برقضاوت حرفه ای حسابرسان” با تاثیر نه معیار صحت، اجماع، همخوانی، پایداری نشانه های وجود مشکل، بینش فردی، توانایی دفاع، مشورت، مستندسازی به ارزیابی قضاوت حسابرسان پرداخته است. نتایج حاصل بیان می‌دارد که حسابرسان در تمام مراحل حسابرسی مشغول قضاوت حرفه ای هستند. این موضوع در تدوین استانداردهای حسابرسی در تمام کشورها و استانداردهای بین‌المللی مورد توجه و عنایت قرار گرفته است. آنچه مسلم است، حسابرسان در اعمال استانداردهای حسابرسی با انواع موقعیت های مستلزم قضاوت مواجه می‌شوند. برای مثال، استانداردهای حسابرسی در برگیرنده انواع قضاوت ها توسط حسابرس است؛ از جمله ارجاعات صریح به قضاوت، قضاوت از ‌در مورد گزینش روشی از میان روش های جایگزین، قضاوت ‌در مورد معنای عبارت ها، قضاوت ‌در مورد رعایت استانداردهای حسابرسی و قضاوت در بیان یک اظهارنظر با توجه به اهمیت قضاوت حرفه ای و نتایج تحقیق می توان ‌به این نتیجه دست یافت که توانایی دفاع و صحت تاثیر بیشتری بر قضاوت حرفه ای دارد و مدیران سازمان حسابرسی و سایر مؤسسات حسابرسی جهت نظامند کردن و افزایش کیفیت قضاوت حرفه ای، باید این مهم را مدنظر قرار دهند؛ زیرا ساماندهی مبانی حسابرسی بر اساس استانداردهای حسابرسی در ابتدا بر اساس قضاوت های حرفه ای انجام می پذیرد که این مسئله خود منجر به شکل دادن قضاوت ها ‌در مورد هر ادعا در صورت های مالی در نهایت ارائه اظهارنظر نسبت به آن می شود. همچنین جامعه حسابداران رسمی باید در تدوین و تبیین سیاست های کلی، به تدوین استانداردها و خط مشی ها ی ویژه جهت بهینه سازی ویژگی های کیفی قضاوت مؤثر بر قضاوت حسابرسی نیز بپردازد. ‌بنابرین‏ می توان گفت که حسابرسان می‌توانند با اعمال قضاوت های حرفه ای بهتر موجب حفظ منافع جامعه در دراز مدت شوند؛ لذا می باید حسابرسان را ملزم به رعایت ویژگی های کیفی مؤثر بر قضاوت حرفه ای حسابرس، از جمله توانایی دفاع و صحت کرد.

۱۱- فروغی و معتمدی (۱۳۹۱) به بررسی تاثیر روحیه بر قضاوت های حرفه ای حسابرسان پرداخته‌اند. حسابرسان برای ارائه اطمینان کلی و اظهارنظر حرفه ای باید وظایف مختلفی را انجام نمایند. ‌به این منظور خصیصه های فردی متنوعی از مجموع ویژگی های فردی حسابرسان از قبیل مهارت، شخصیت و روحیه های متفاوت آن ها بر نتیجه نهایی کار تاثیر می‌گذارد. انگیزه انجام پژوهش حاضر بر قضاوت حسابرسی از آنجا ناشی می شود که به دلیل وجود فشارهای موجود در محیط حرفه ای حسابرسی و تاثیری که بر ویژگی های فردی از جمله روحیه های حسابرسان دارد، بایستی در یک چارچوب جامع تجزیه و تحلیل شود.

۱۲- نیکومرام و همکاران (۱۳۹۲) به بررسی تاثیر به کارگیری قضاوت حرفه ای مجاز در استانداردهای حسابداری ایران بر ویژگی های کیفی اطلاعات پرداخته‌اند. یافته های تجربی این تحقیق نشان می‌دهد که استفاده از قضاوت حرفه ای در استانداردهای حسابداری ایران، قابلیت مقایسه صورت های مالی را کاهش می‌دهد. شواهد به دست آمده از این تحقیق نشان می‌دهد که حسابدارانی که در شرایط مناسبی برای سوگیری ذهنی قرار می گیرند در مقایسه با کسانی که در چنین شرایطی قرار نمی گیرند، از قضاوت حرفه ای خود برای نشان دادن سود بالاتری استفاده می‌کنند تا بتوانند عملکرد شرکت را به نحو بهتری نشان دهند و از منافع مرتبط با آن منتفع گردند.

۲-۵-۳- پیشینه تحقیق مرتبط با مفهوم رفاه فردی

۲-۵-۳-۱- تحقیقات انجام شده در خارج از ایران

در تحقیقی با عنوان «مصرف کنندگانی که با فشار مالی مواجه هستند :فعالیت های مالی ،رفاه مالی و سلامت آن ها » که جامعه آماری آن شامل گروهی از مصرف کنندگانی بود که از لحاظ مالی تحت فشار بودند نمونه ای با حجم ۷۲۰۰ نفر مورد بررسی قرار گرفت. فرضیات شامل: ۱-بین سلامت ارتقا یافته و عملکرد رفتارهای مالی رابطه مستقیم وجود دارد.۲-بین سلامت ارتقا یافته و مالیه شخصی بهبود یافته رابطه مستقیم وجود دارد.۳-بین سلامت ارتقا یافته و ده مثال خاص از مالیه شخصی بهبود یافته رابطه مستقیم وجود دارد .۴-بین شناخت نسبت به سلامت و تاثیر شناخته شده مشکلات مالی بر سلامت رابطه مستقیم وجود دارد.۵-بین مشکلات مالی بر سلامت و رویدادهای مالی منفی رابطه مستقیم وجود دارد.۶-بین وضعیت سلامت ‌و ادراکات نسبت به رفتارهای مالیرابطه مستقیم وجود دارد .۷-بین وضعیت سلامت عنوان شده و رضایت مالی رابطه مستقیم وجود دارد.۸-بین وضعیت سلامت عنوان شده و سطح فشار مالی رابطه مستقیم وجود دارد.۹-بین وضعیت سلامت عنوان شده و شناخت روابط خانوادگی رابطه مستقیم وجود دارد مطرح و بررسی گردیدند. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که نیاز برای مشاوره همکاری مخصوصاً برای خانوارهایی که به طور همزمان از سلامت ضعیف رنج می‌برند و هم تحت فشار مالی هستند، وجود دارد. بدون شک، بسیاری از افراد هم درآمد پایینی دارند و هم ثروت اندکی دارند، و این سالم بودن یا عدم فشار مالی را با مشکل مواجه می‌سازد. یافته دیگر حاکی از آن است که این دو بعد زندگی رابطه نزدیکی با هم دارند و باید با هم یکپارچه شوند. این تحقیق شواهدی مبنی بر تاثیرات مثبت حاصل از مشارکت در یک برنامه مدیریت بدهی نهادهای اعتباری مشاوره ای فراهم می‌کند. یک یافته دیگر حاکی از این است که متغیر تاثیر سلامت-مشکلات مالی می‌تواند یک مشخصه خوب برای ارزیابی رفاه مالی مصرف کننده باشد (باربارا[۶۳]، ۲۰۰۵).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...