فایل های مقالات و پروژه ها – منابع مالی و بودجه شرکت ملی حفاری برای بخش پژوهش – 4 |
![]() |
منابع مالی و بودجه شرکت ملی حفاری برای بخش پژوهش
توان نقد ینگی بالای شرکت یک فرصت قابل توجه برای همه بخشهای شرکت از جمله پژوهش و فناوری به شمار میآید. با توجه به شرایط تحریم و نیز امتیاز بسیار مهم دریافت مستقیم سفارش از شرکت های تولید نفت و گاز در مناطق نفتخیز، شرکت از نظر منابع مالی وضعیت بسیار مناسبی دارد. اگرچه در کوتاه مدت تغییر این شرائط غیر محتمل میباشد، اما در تدوین راهبرهای بلند مدت تغییر این شرائط غیر محتمل میباشد، اما در تدوین راهبردهای بلند مدت، این نکته باید در نظر گرفته شود که بر اساس مصوبه اجرائی اصل ۴ قانون اساسی، این شرکت باید به بخش خصوصی واگذار گردد، و این احتمال وجود دارد، که شرائط استثنایی موجود در سفارش کار تغییر یابد. همچنین در صورتی که شرائط تحریم کمتر شده و یا از بین برود،ورود رقبای خارجی در بازار حفاری نفت و گاز ایران محتمل میباشد که مجدداً تاثیر قابل ملاحضه ای خواهد داشت(افشار،۱۳۸۷،ص ۲۹۰).
شرکت ملی حفاری نیز مانند دیگر شرکتهای زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران موظف به تخصیص حداقل یک درصد بودجه خود جهت امر پژوهش و فناوری، میزان بودجه تخصیصی بسیار مناسب بوده و یک فرصت عالی برای این بخش به حساب میآید(افشار،۱۳۸۷،ص۲۹۱ ).
اگرچه این فرصت ممکن است در بلند مدت تغییر یابد، اما در کوتاه مدت، پژوهش و فناوری شرکت ملی حفاری ایران این فرصت ممتاز را دارد(افشار،۱۳۸۷،ص۲۹۱)
آسیب های مدیریت پژوهشی به طور عام(بررسی نظری)
ارکان سازمانهای پژوهشی
یک سازمان تحقیق و توسعه بر چهار رکن اساسی زیر استوار است:
-
-
- منابع انسانی
-
- ایده های نو
-
- پشتوانه مالی
- مبانی فرهنگی
-
مدیران سازمانهای تحقیق و توسعه، برای دستیابی به برتری و بهرهوری بیشتر، باید این ارکان را ماهرانه هماهنگ نمایند(جین، ترایاندیس،۱۳۸۱،ص۳۵).
بدیهی است مهمترین رکن، فرد خلاق است. افراد خلاق، ایده های نو دارند، و از مهارت لازم برای انجام تحقیق برخوردار بوده، قادرند نتایج تحقیقات را بر فرآوردههای سودمند تبدیل نمایند. لیکن این افراد باید در ساختارهایی سازماندهی شوند، که امکان همکاری اثر بخش در آن ها فراهم باشد. این نکته مهمّ را باید به خاطر داشت که ترکیبهای خاصی از افراد، در مقایسه با سایر ترکیبها، سودمندترند. برای تضمین کارکرد یک دست و روانسازمان، به فرضها، باورها، هنجارها و ارزشهای بیان نشده و به بیان دیگر، به یک فرهنگ سازمانی نیاز است که حامی خلاقیت و نوآوری باشد. نکته آخر، که کم اهمیت هم نیست، پشتوانه مالی است(جین، ترایاندیس،۱۳۸۱،ص۳۵).
منابع انسانی
در یک سازمان تحقق و توسعه، معمولاً افرادی موفقند که ذهنی تحلیلگر، کنجکاو، مستقل و متفکر داشته، دارای شخصیتی درونگرا بوده و به فعالیتهای علمی و ریاضی علاقهمند باشند. چنین افرادی اغلب با فرهنگ، قابل انعطاف، خوبسنده و کار محورند، ابهام (ناشناختگی) را تاب میآورند و نیاز شدید به استقلال عَمل و تحول در محیط کار و کمی احترام دارند در عین حال، موفقیت یک سازمان تحقیق و توسعه مسلتزم کار مشترک است بنابرین، کارکنان آن نباید تکرو باشند. از این رو، افراد بسیار درونگرا هم برای فعالیتهای تحقیقاتی مناسب نیستند(جین، ترایاندیس،۱۳۸۱،ص۳۶).
کسی که مدرک کارشناسی ارشد دارد، احتمالاً دارای بسیاری از این ویژگیهاست. با این وجود، شاید بعضی از دیگر ویژگیهای مهم را نداشته باشد. برای مثال، لازم است میزان تحمل شخص در برابر ابهام و نیاز وی به استقلال عمل و تغییر، بدقت مورد توجه قرار گیرد(جین، ترایاندیس،۱۳۸۱،ص۳۶).
افرادی که از معیارهای شخصی و درونی برخوردار بوده و اعتماد به نفس دارند، جزو بهترین افراد برای کارهای تحقیقاتی به حساب میآیند، زیرا کار تحقیقاتی در بسیاری از موارد ناامید کننده است. آنان که به آسانی ناامید نمیشوند و به اهداف خود و نحوه دستیابی به آن ها یقین دارند، استقامت و پشتکار بیشتری از خود نشان میدهند. ارتباط با همتایان و همکاران امری بسیاری ضروری است، چرا که بیشتر ایده های نو، صرفاً با مطالعه منابع مکتوب به دست نمیآید، بلکه از طریق گفتگو با محققانی که با مسائل مشابهی سروکار دارند، پیدا میشود. نکته آخر، که به واقع کنایه آمیز هم هست این که، محقق موفق میتواند آنچه را که به نظر وی «مدیریت ضعیف» تلقی میشود، تحمل نماید. کسی که از بی توجهی مدیر به خواستههایش به آسانی ناراحت میشود، نمیتواند در یک محیط تحقیقاتی دوام بیاورد. اغلب مدیران سازمانهای تحقیقاتی، متخصصانی هستند که بیشتر به تحقیق علاقهمندند تا اداره کارکنان. بنابرین، سطح مدیریت آن ها معمولاً پایینتر از حد متعارف است. امّا خوشبختانه یک راه نجات وجود دارد. بر پایه پژوهشهای انجام شده، کارکنانی که از کار خود لذت میبرند، سرپرستان ضعیف خود را تحمل میکنند. یکی دیگر از ویژگیهای لازم و مطلوب برای محققان، درون فکنی[۵۳]، یعنی گرایش به درونی دانستن علل و اسباب شکستها (برای مثال ضعف توانایی و سخت کوشی) و بیرونی ندانستن آن ها است (عدم کمک دیگران، بخت واقبال بد). تحقیقات نشان داده است که درون فکنها در گردآوری اطلاعات و تصمیمگیری شخصی در مورد مسیر صحیح عمل، موفقترند(جین، ترایاندیس،۱۳۸۱،صص۳۶،۳۷).
-
- – Research and development institue ↑
-
- – Research management ↑
-
- – Gupta ,et, al ↑
-
- – Purdlon ↑
-
- – Research needs identification ↑
-
- – Research priority setting ↑
-
- – Resources Allocation ↑
-
- – National level ↑
-
- – organizational / institutional level ↑
-
- – Research program level ↑
-
- – Research Needs Assessment Approaches ↑
-
- – Pathological Approach ↑
-
- – substantive Approach ↑
-
- – Demand – Oriented Approach ↑
-
- – supply Driven Approach ↑
-
- – Administrative/managerial Approach ↑
-
- – systematic Approach ↑
-
- – scientific process ↑
-
- – problem finder ↑
-
- – problem sloving Approach ↑
-
- – structure of knowledge ↑
-
- – commonplace ↑
-
- – Disciplinary Approach ↑
-
- – Resource Allocation ↑
-
- – Economy Based Approach ↑
-
- – feasibilty study ↑
-
- – stakeholders ↑
-
- – Practitioners ↑
-
- – Users ↑
-
- – Organizational structure ↑
-
- – organizational Development ↑
-
- – Quality lmprovement ↑
-
- – Management information system (MIS) ↑
-
- – long Term Research Planning ↑
-
- – short term Research planning ↑
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 05:40:00 ب.ظ ]
|