:بازده بدون ریسک

:بازده بازار

:واریانس بازده بازاردر زمان t

با توجه به روابط بیان شده برای تعیین اثر ضریب قیمت به سود روی «بازده بازار» ابتدا تأثیر این ضریب را بر «بازده صنعت» تعیین و سپس همبستگی بین «بازده صنعت» و «بازده بازار» با بهره گرفتن از آزمون همبستگی پیرسون یا اسپیرمن مورد آزمون قرار می‌گیرد، برای آزمون معنادار بودن همبستگی بین بازده صنعت و بازار همان‌ طور که ‌در مورد بازده سهم بازده اختصاصی محاسبه شد برای صنعت و بازار نیز بازده اختصاصی محاسبه و با تعیین معنادار بودن همبستگی این دو بازده اثر اطلاعات جاری ‌در مورد ضریب قیمت بر سود که تعیین کننده کارایی اطلاعاتی بازار اوراق بهاداردر سطح نیمه قوی است به دست می‌آید.

این نسبت می‌تواند به دلایل زیر عامل مؤثری در تصمیم‌گیری سرمایه‌گذاران باشد:

– اولین و مهمترین عاملی که در اتخاذ تصمیمات سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادار فراروی سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد عامل قیمت است (عبادزاده, کمال, ۱۳۷۸)

– به کمک این نسبت سرمایه‌گذار می‌تواند مدت زمان استهلاک سرمایه‌گذاری خود را از طریق درآمد حاصل از سهم محاسبه کند.

– نوسانات این نسبت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته وطبق نتایج به عمل آمده بهترین شرایط را برای سرمایه‌گذاری خود انتخاب می‌کند (فوقی, سارا;, ۱۳۸۳).

– با توجه به گردش وجوه قابل توجهی که در خرید و فروش سهام مورد مبادله قرار می‌گیرد تعادل منطقی و متناسب با ارزش ذاتی قیمت حائز اهمیت فراوان می‌باشد.

– همچنین در بورس اوراق بهادار تهران برای قیمت‌گذاری و ارزشیابی سهام به طور عمده از نسبت قیمت به سود استفاده می‌شود. (روشن , سید علیقلی; حسینی, سید حسن; نوایی زند, کامبیز; دریکنده, علی, ۱۳۹۱)

– این ضریب یکی از مهمترین مقیاس‌های ارزشیابی سهام می‌باشد و خریداران سهام به جهت سادگی محاسبه این نسبت را بیشتر ترجیح می‌دهند (عزیزان, افشین, ۱۳۸۵)

فعالان بازار بورس به دلایل زیر به نسبت قیمت به سود سهام اهمیت می‌دهند:

    • این نسبت معیار ساده‌ای برای ارزیابی و مقایسه شرکت‌های مختلف فراهم می‌کند.

    • برای شرکتهایی که سود تقسیمی با ثباتی ندارند یا سودی پرداخت نمی‌کنند از قابلیت کاربرد مناسبتری برخوردار است.

  • برای تعیین ارزش به اطلاعات کمتری نیاز است. (روشن , سید علیقلی; حسینی, سید حسن; نوایی زند, کامبیز; دریکنده, علی, ۱۳۹۱)

با توجه به موارد ذکر شده در این تحقیق شرکت‌های حاضر در بورس اوراق بهادار تهران طی سه سال از ۱۳۸۹تا ۱۳۹۱که سهام آن ها به طور مداوم مورد معامله قرار گرفته و وقفه طولانی در معاملات سهام آن ها اتفاق نیافتاده مورد بررسی قرارگرفته است.

۱-۳) اهداف پژوهش

هدف اصلی این تحقیق پاسخ ‌به این سوال است که «آیا بازار بورس اوراق بهادار تهران در سطح نیمه قوی کاراست؟» تا به معامله گران و دست اندر کاران بورس کمک کند تا با توجه به حساسیت بازار نسبت به اطلاعات جاری و اثر این اطلاعات بر نوسانات قیمت اقدام به معامله نمایند.

برای تعیین سطح کارایی از فرضیات فرعی که در آن ها از روش پیش‌بینی نرخ بازدهی و از متغییرهای بنیادی شرکت‌ها استفاده شده است،برای انجام این کار ابتدا همبستگی مثبت ویا منفی بین ضریب قیمت به سود که به ‌عنوان متغییر مستقل و بازده سهام و بازده کل بازار به ‌عنوان متغییرهای وابسته تحقیق انتخاب شده اند تعیین می‎شود و باترکیب نتایج این آزمون ها اثر متغییر مستقل بر نرخ بازده و تاثیر خبر منتشر شده ‌در مورد ضریب قیمت بر سود روی نرخ بازدهی که حاکی از واکنش بازار نسبت به اطلاعات جدید می‌باشد که میزان کارایی اطلاعاتی را آشکار می‌سازد، به دست می‌آید.

۱-۴) فرضیات تحقیق

فرضیه اصلی تحقیق:

بورس اوراق بهادار تهران درسطح نیمه قوی کاراست.

بورس اوراق بهادار تهران در سطح نیمه قوی کارا نیستH0:

بورس اوراق بهادار تهران در سطح نیمه قوی کاراست H1:

فرضیات فرعی تحقیق:

فرض اول : بین ضریب قیمت به سودو بازدهی سهام همبستگی معناداری وجود دارد.

فرض دوم: بین بازده مورد انتظار صنعت و بازده مورد انتظار بازار همبستگی معناداری وجود دارد.

۱-۵) اهمیت و ضرورت تحقیق

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...