منابع پایان نامه ها – ۱-۷ متغیرهای تحقیق و نحوه اندازهگیری آن ها – 7 |
![]() |
با عنایت بر مطالب ذکرشده در قسمت مبانی نظری و پیشینه تحقیق و با بررسی استانداردهای حسابرسی داخلی، انتظار می رود متغیرهایی هم چون استقلال و بیطرفی حسابرس داخلی، صلاحیت حسابرس داخلی، عملکرد کاری حسابرس داخلی، اثربخشی حسابرسی داخلی و سطح ریسک ذاتی صاحب کار بر سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسی داخلی تاثیرگذارباشد، لذا فرضیههای برای پاسخگویی به سوال تحقیق به شرح ذیل بیان میشوند:
فرضیه ۱: استقلال و بیطرفی حسابرسان داخلی در افزایش سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی مؤثر است.
فرضیه ۲: صلاحیت حسابرسان داخلی در افزایش سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی مؤثر است.
فرضیه ۳: عملکرد کاری حسابرسان داخلی در افزایش سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی مؤثراست.
فرضیه ۴: اثربخشی حسابرسان داخلی در افزایش سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی مؤثر است.
فرضیه ۵: سطح ریسک ذاتی صاحب کار در افزایش سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسان داخلی مؤثر است.
۱-۷ متغیرهای تحقیق و نحوه اندازهگیری آن ها
با توجه به اینکه هدف از تحقیق حاضر رسیدن به این پاسخ است که کدام عوامل از نظر حسابرس مستقل میتواند باعث اتکا بیشتر او برحسابرسی داخلی شود بنابرین در این پژوهش متغیرهای وابسته و مستقل به شرح زیر می باشد:
۱-۷-۱ متغیر وابسته
«سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسی داخلی»به عنوان متغیر وابسته درنظرگرفته شده است. اگر چه، نقش و وظایف حسابرسی مستقل متفاوت از حسابرسی داخلی است، اما نقاط اشتراک زیادی بین این دو مسئولیت وجود دارد. ابعاد مشترک این دو نقش، فضای قابل ملاحظهای را برای همکاری با منافع دوطرفه به وجود میآورد. متداولترین اقدامات مشترک هر دو گروه حسابرسان، ارزیابی سیستم کنترل داخلی و بررسی عملکرد گزارشگری مالی شرکت است. اگر چه اهداف و نقشهای خاص آن ها، متفاوت است، اما ماهیت آزمو نهای به کار گرفتهشده، بسیار مشابه است.
حسابرسان مستقل در دو زمینهی عمومی میتوانند بر کار حسابرسان داخلی اتکا کنند. اول، مشارکت حسابرسان داخلی در ارزیابی کنترلهای داخلی حسابداری سیستم صاحب کار و دوم، عملکرد حسابرسان داخلی در روشهای حسابرسی مهم تحت نظارت و بررسی دوباره توسط حسابرسان مستقل. اتکا به دلیل نقش حسابرسی داخلی در ارزیابی سیستم کنترل داخلی حسابداری مورد تأیید همگان است، اما دیدگاههای متفاوتی در مورد زمینه دوم اتکا وجود دارد. برای اندازهگیری سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسی داخلی شش حوزه همکاری شناسایی و به عنوان طبقات اصلی در پرسشنامه جهت اندازهگیری سطح اتکا گنجانده شده است و از پاسخدهندگان خواسته شده است که در مقیاس پنج قسمتی لیکرت به سوالات پاسخ دهند (نیکبخت، معاذی نژاد،۱۳۸۷).
۱-۷-۲ متغیرهای مستقل
عواملی که از نظر حسابرس مستقل میتواند باعث اتکا بیشتر برحسابرسی داخلی شود به عنوان متغیرهای مستقل تحقیق حاضر می باشند. با عنایت بر مطالب ذکرشده در قسمت مبانی نظری و پیشینه تحقیق و با بررسی استانداردهای حسابرسی داخلی، انتظار می رود متغیرهایی هم چون استقلال و بیطرفی حسابرس داخلی، صلاحیت حسابرس داخلی، عملکرد کاری حسابرس داخلی، اثربخشی حسابرسی داخلی و سطح ریسک ذاتی صاحب کار بر اتکای حسابرس مستقل تاثیرگذارباشد، لذا متغیرهای وابسته شامل پنج مورد بدین شرح است: استقلال و بیطرفی حسابرس داخلی[۱۲] (INDOB)، صلاحیت حسابرس داخلی (COMPE)[13]، عملکرد کاری حسابرس داخلی (WORKP)[14]، اثربخشی حسابرسی داخلی (AUDITE)[15]و سطح ریسک ذاتی صاحب کار [۱۶]((AUDITR. برای اندازهگیری این پنج متغیر مستقل ۲۴سوال در پرسشنامه آمده است که سهم هر یک از متغیرهای مستقل به ترتیب ۴ ،۵ ،۶ ،۶ و۳ سوال میباشد وازپاسخ دهندگان خواسته شده است که در مقیاس پنج قسمتی لیکرت به سوالات پاسخ دهند.
۱-۸ روش وابزارگردآوری داده ها
در پژوهش پیش رو برای تدوین مبانی نظری تحقیق از روش کتابخانهای و برای مطالعه ادبیات موضوع و بررسی پیشینه تحقیق، از کتب، مجلات، پایاننامههای تحصیلی داخلی و مقالات داخلی و خارجی از طریق اینترنت، استفاده شده است. برای جمع آوری داده های بر مبنای فرضیههای تحقیق و نتیجهگیری نهایی پرسشنامهای شامل ۳۳ سوال استفاده شده است. برای اندازهگیری نگرش حسابرسان مستقل در مورد هر یک ازگویه ها مطابق شکل زیر از طیف پنج قسمتی لیکرت استفاده شده است.
بسیار کم کم متوسط زیاد بسیار زیاد
۱-۹ جامعه آماری وروش نمونهگیری
از آنجا که هدف تحقیق حاضر، آگاهی از عوامل مؤثر بر افزایش سطح اتکای حسابرس مستقل بر حسابرسی داخلی میباشد، جامعه آماری شامل حسابداران رسمی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران میباشد. جامعه آماری اغلب تحقیقات مشابه که در بخش ادبیات و پیشینه تحقیق حاضر، از آن ها استفاده شده است، از حسابداران رسمی تشکیل شده است.جامعه حسابداران رسمی ایران شامل حسابداران رسمی شاغل انفرادی، حسابداران رسمی عضو سازمان حسابرسی و حسابداران رسمی شریک در مؤسسه عضو جامعه میباشند. بر همین اساس جهت انتخاب نمونه هائی با عناصر کافی از هر طبقه از روش نمونهگیری تصادفی طبقهبندی شده استفاده شده است.
۱-۹-۱ حجم نمونه وروش محاسبه
در تحقیق حاضر، ابتدا با بهره گرفتن از یک نمونه مقدماتی متشکل از ۱۵ حسابدار رسمی از جامعه که به صورت تصادفی انتخابشده بودند، برآوردی از واریانس جامعه به دست آمد. سپس، با بهره گرفتن از فرمول حجم نمونه، نمونه نهایی به تعداد ۱۱۵ نفر انتخاب شد.
۱-۱۰ ابزارتجزیه وتحلیل
در این تحقیق از روشهای کمّی تجزیه و تحلیل آماری استفاده شده است که شامل محاسبه ضریب همبستگی بین متغیر وابسته و متغیرهای مستقل و تجزیه و تحلیل رگرسیون چند متغیره میباشد. برای انجام تحلیلهای این تحقیق از نرمافزارهای spss وExcel استفاده شده است.
۱-۱۱ خلاصه فصل و چهارچوب فصول آتی
یکی از مهمترین بخشهای هر پژوهش ارائه کلیاتی در مورد پژوهش میباشد چرا که خواننده میتواند با مطالعه آن در زمانی کوتاه درک کلی از تحقیق به دست آورد، لذا در این فصل سعی شده تا با بیان قسمتهای مختلف مطالعه، طرح کلی از پایاننامه به خواننده ارائه گردد. در ادامه و در فصل دوم، ادبیات تحقیق و بررسی خلاصهای از تحقیقات گذشته ارائه شده است. در فصل سوم، روش تحقیق، آمارهها و آزمونهای آماری قابلاستفاده در تحقیق تشریح شده است. در فصل چهارم یعنی فصل تجزیه و تحلیل، به تجزیه و تحلیل دادهای جمع آموری شده با بهره گرفتن از آزمونهای انتخابشده در فصل سوم میپردازیم. درنهایت، در فصل پنجم به تفسیرنتایج به دست آمده فصل چهارم و پیشنهادهای کاربردی و پژوهشی لازم ارائه میگردد.
فصل دوم
مروری بر تحقیقات انجام شده
۲-۱ مقدمه
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 05:21:00 ب.ظ ]
|