پایان نامه آماده کارشناسی ارشد – ۱-۶- تعاریف نظری و عملیاتی مفاهیم – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
![]() |
-
- شکاف میان انتظارات واقعی مشتریان و درک کارکنان و مدیریت(ارائه کننده خدمت) از این انتظارات.
-
- شکاف میان درک مدیریت از انتظارات مشتریان و ویژگیهای طراحی شده کیفیت .
-
- شکاف میان استاندارد کیفیت خدمات و خدماتی که عملا به مشتریان ارائه می شود .
-
- شکاف میان کیفیت خدماتی که ارائه می شود با کیفیت خدماتی که به مشتری وعده داده شده است .
- شکاف میان انتظارات مشتریان از دریافت خدمات و کیفیت خدماتی که عملا دریافت میکنند. به عبارت دیگر، شکاف بین انتظارات و ادراکات مشتریان .
در این بین شکاف شماره پنج، یکی از مهم ترین شکافهای مدل سرکوال است و به نحوی بیانگر سایر شکافها نیز میباشد. نمودار زیر، شکافهای موجود در مدل سرکوال را نشان میدهد.
شکل ۰‑۱٫ مدل پاراسورامان یا مدل تحلیل شکاف
با توجه به این که در کشور ما گسترش دانشگاه ها از مرحله کمی به مرحله کیفی، در حال سوق داده شدن هستند، ضرورت انجام چنین پژوهشهایی بیش از پیش احساس می شود. بویژه آن که اکثر مطالعات انجامشده در رابطه با کیفیت خدمات مربوط به آموزشعالی در داخل کشور، وضعیت موجود کیفیتخدمات را مورد ارزیابی قرار داده اند و به شکافکیفیت(تفاوت بین انتظارات و ادراکات) کمتر پرداختهاند. و با توجه به اهمیت شناخت انتظارات و ادراکات دانشجویان، به عنوان مشتریان اصلی نظام آموزشعالی در بهبود کیفیتخدماتآموزشی، این پژوهش در صدد پاسخ دادن به این سوال است که آیا شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان نسبت به کیفیت خدمات آموزشی ارائه شده وجود دارد؟
۱-۳- اهمیت و ضرورت پژوهش
یکی از سوالات کلیدی که می تواند مطرح باشد این است که چرا باید به کیفیت خدمات پرداخت. بهعبارت دیگر، توجه به کیفیتخدمات چه فرصتها و مزیتهایی برای سازمان ایجاد می کند؟ از طرفی برخلاف بسیاری از ذهنیتها، توجه به کیفیت خدمات، نه تنها هزینه های سازمان را افزایش نمیدهد، بلکه موجب افزایش سودآوری نیز می شود (توکلی،۱۳۸۲ :۴). امروزه، کیفیت یک لغت شناختهشده در سرتاسر جهان است و به شدت مورد توجه مشتریان سازمانها و شرکتها قرار گرفته است. از طرف دیگر، مفهوم کیفیت به شکلی مطرح است که بیانگر نوع مدیریت یک سازمان میباشد و در واقع کیفیت جوهره مدیریت یک سازمان است.
در هر جامعه، سازمان های بسیاری در قالب بخشعمومی در حال ارائه خدمات به اقشار مختلف جامعه هستند که در این بین، دانشگاهها و محیطهای آموزشی نقش بسیار مهمی در ارائه خدمات به اقشار جویای علم در جامعه ایفاء میکنند و خدمات این سازمانها به گونه ای است که تمام بخشهای یک جامعه از آنها بهرهمند میشوند. به همین دلیل خروجیهای سیستمآموزشی در هر جامعه نقشهای پررنگی در عرصه های مختلف آن جامعه ایفاء میکنند و پرداختن به آن ها امری بسیار مهم است. ازاینرو، بررسی اینکه، این گروه های غالبا جوان جامعه چه خدماتی را با چه کیفیتی دریافت میکنند، امری حساس و ضروری است.
همانگونه که از تعاریف ارائه شده از کیفیت نمایان است، کیفیت همواره بر اساس مشتری، انتظارات و ادراکات وی شناسایی می شود که این خود، گویای لزوم ارضاء مشتریان از خدماتی که دریافت میکنند، است.
حال اگر انواع سازمان های خدمتدهنده عمومی را در نظر بگیریم و بخواهیم آنها را بر اساس تعامل با مشتریان، رتبه بندی نماییم به طور حتم دانشگاهها و محیطهای آموزشی در زمره اولین سازمان های متعامل با مشتری قرار می گیرند. چرا که این دسته از سازمانها با انواع مشتریان خود اعم از دانشجویان، جامعه و سایر سازمانها ارتباط تنگاتنگ و بلندمدت دارند. به طوریکه بهعنوانمثال، در یک دانشگاه، هر دانشجو چندسال به طور شبانهروز طیف گسترده ای از خدمات را از دانشگاه دریافت می کند. بنابرین، ارضاء این نوع از مشتریان مستمر(دانشجویان)، امری حیاتی و مهم است و این مسئله به این معنی است که بررسی انتظارات و ادراکات دانشجویان نسبت به کیفیتخدمات دانشگاهها و محیطهای آموزشی، مسئلهای بسیار مهم و ضروری است.
از طرفی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از جمله دانشگاه های بزرگ کشور میباشد به طوریکه جزء دانشگاه های تیپ یک در ایران بشمار میرود. و از نظر تعداد دانشجو و رشتههای مختلف جزء دانشگاههایی است که در سالهای اخیر روندی روبهرشد داشته است. بنابرین، توجه به امر کیفیت و بررسی انتظارات و ادراکات دانشجویان نسبت به کیفیتخدمات و تعیین شکافهای موجود بین انتظارات و ادراکات، و کاهش این شکافها در این دانشگاه، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
۱-۴- هدف پژوهش
هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای انتظارات و ادراکات دانشجویان نسبت به کیفیت خدمات آموزشی میباشد. و اهداف فرعی به شرح زیر است.
-
- بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان نسبت به کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه.
-
- بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد ملموسات خدمت.
-
- بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد قابلیتاطمینانخدمت.
-
- بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد پاسخگوییخدمت.
-
- بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد تضمینخدمت.
-
- بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد همدلیخدمت.
-
- بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه با توجه به جنسیت دانشجویان.
- بررسی شکاف بین انتظارات و ادراکات کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه با توجه به نوع دوره دانشجویان
۱-۵- فرضیات پژوهش
در رابطه با اهداف پژوهش، فرضیات زیر در این پژوهش مورد آزمون قرار گرفتند:
-
- فرضیه اول: بین انتظارات و ادراکات دانشجویان نسبت به کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه، تفاوت معنی داری وجود ندارد.
-
- فرضیه دوم: بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد ملموسات خدمت تفاوت معنیداری وجود ندارد.
-
- فرضیه سوم: بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد قابلیتاطمینانخدمت تفاوت معنیداری وجود ندارد.
-
- فرضیه چهارم: بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد پاسخگوییخدمت تفاوت معنی داری وجود ندارد.
-
- فرضیه پنجم: بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد تضمینخدمت تفاوت معنیداری وجود ندارد.
-
- فرضیه ششم: بین انتظارات و ادراکات دانشجویان بر اساس بعد همدلیخدمت تفاوت معنیداری وجود ندارد.
-
- فرضیه هفتم: شکاف بین انتظارات و ادراکات کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه با توجه به جنسیت دانشجویان تفاوت معناداری وجود ندارد.
- فرضیه هشتم: شکاف بین انتظارات و ادراکات کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه با توجه به نوع دوره دانشجویان تفاوت معناداری وجود ندارد.
۱-۶- تعاریف نظری و عملیاتی مفاهیم
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 05:31:00 ب.ظ ]
|