سابقه فعالیت

فراوانی

درصد فراوانی

درصد فراوانی تجمعی

زیر ۵ سال

۵ الی ۱۰ سال

۱۱ الی ۱۵ سال

۱۶ الی ۲۰ سال

بالای ۲۰ سال

۲۹

۴۰

۵۳

۱۴

۹

۲۰

۶/۲۷

۶/۳۶

۷/۹

۲/۶

۲۰

۶/۴۷

۱/۸۴

۸/۹۳

۱۰۰

مجموع

۱۴۵

۱۰۰

منبع: یافته های تحقیق

۴-۲-۷- سابقه فعالیت کارکنان و تحصیلات آن ها

در جدول زیر نتایج حاصل از تحلیل سابقه فعالیت و تحصیلات به صورت متقاطع ارائه شده است.

جدول (۴-۶): توزیع فراوانی سابقه بر اساس تحصیلات

سابقه فعالیت

زیر ۵ سال

۵ الی ۱۰ سال

۱۱ الی ۱۵ سال

۱۶ الی ۲۰ سال

بالای ۲۰ سال

کل

تحصیلات

زیر دیپلم

دیپلم

فوق دیپلم

لیسانس

فوق لیسانس و بالاتر

۱

۷

۷

۱۲

۲

۳

۱۴

۸

۱۵

۰

۳

۲۴

۹

۱۶

۱

۴

۵

۳

۲

۰

۰

۴

۰

۵

۰

۱۱

۵۴

۲۷

۵۰

۳

کل

۲۹

۴۰

۵۳

۱۴

۹

۱۴۵

منبع: یافته های تحقیق

۴-۳- تحلیل های تک متغیره

این بخش شامل مطالعه شاخص های توصیفی متغیرها از قبیل انحراف معیار، چولگی، کشیدگی و همچنین آزمون t تک نمونه ای است. هدف از انجام این تحلیل ها، آگاهی از کیفیت داده ها، توصیف مقداری مشاهدات و سطح ادراک اعضای جامعه از متغیرها می‌باشد.

۴-۳-۱- شاخص های توصیفی

نتایج حاصل از تحلیل شاخص های توصیفی در جدول ۴-۷ ارائه شده است. از آن جا که برای ‌پاسخ‌گویی‌ به سؤالات تحقیق از طیف ۵ سطحی لیکرت استفاده شده است، مقادیر میانگین در بازه ۱ تا ۵ قرار می‌گیرد. انحراف معیار نیز نشان دهنده نحوه پراکندگی مقادیر یک متغیر حول میانگین آن متغیر است و چولگی معیاری برای آگاهی از میزان انحراف از قرینگی در توزیع مقادیر یک متغیر می‌باشد. در یک توزیع کاملاً نرمال، مقدار چولگی صفر است از اینرو می توان گفت در مقادیر چولگی جدول زیر، هر چه مقدار این شاخص به عدد صفر نزدیکتر باشد، نشان از توزیع متقارن تر آن متغیر دارد. همچنین از شاخص کشیدگی برای توصیف قلگی یا بلندی یک توزیع استفاده می شود. مقدار این شاخص در یک توزیع کاملاً نرمال صفر می‌باشد لذا تفصیر این شاخص نیز همانند چولگی است. در حالت کلی گفته می شود چنانچه مقادیر چولگی و کشیدگی یک توزیع در بازه ۲- تا ۲+ قرار گیرد، می توان ادعا کرد که این توزیع، نرمال است. همان گونه که مشاهده می شود، مقادیر جدول زیر شامل قاعده مذکور است لذا می توان گفت داده های تحقیق دارای توزیع نرمال هستند.

جدول (۴-۷): شاخص های توصیفی متغیرهای تحقیق

متغیر

میانگین

انحراف معیار

چولگی

کشیدگی

تعهد مدیریت به بازاریابی داخلی

ارتباطات داخلی رسمی

ارتباطات داخلی غیر رسمی

نگرش کاری کارکنان

۴۶۲/۳

۳/۴۷۹

۳/۵۶۵

۳/۶۸۱

۰/۸۲۶

۰/۷۶۸

۰/۷۹۲

۰/۸۲۵

۰/۰۹۲

-/۲۷۹

-۰/۲۱۶

-۰/۳۰۰

-۰/۷۰۱

-۰/۴۹۹

-۰/۷۱۹

-۰/۶۲۳

منبع: یافته های تحقیق

۴-۳-۲- آزمون میانگین

در این بخش به بررسی و تحلیل وضعیت متغیرهای تحقیق پرداخته می شود. در واقع هدف از این امر تعیین وضعیت ادراکی جامعه تحقیق از متغیرها می‌باشد. برای این منظور از آزمون t تک نمونه استفاده شده است. به دلیل استفاده از طیف ۵ سطحی لیکرت در ‌پاسخ‌گویی‌ به سؤالات پرسشنامه، عدد ۳ به عنوان عدد وسط یا ممتنع تلقی شده و فرض صفر ‌به این صورت خواهد بود که میانگین مقادیر به دست آمده در نتیجه پاسخ ها، از میانگین فرضی آزمون (عدد ۳) کمتر و وضعیت ادراکی جامعه از آن متغیر نامطلوب است. زیرا پاسخ های آن حول میانگین بوده و به سمت خاصی تمایل ندارد. درجدول ۴-۸ نتایج این آزمون برای متغیرهای تحقیق ارائه شده است. با توجه به اینکه سطح معناداری ۰۵/۰ در نظر گرفته شده است، هرگاه عدد معناداری کمتر از ۰۵/۰‏ باشد فرض صفر آزمون رد شده و وضعیت ادراکی جامعه از متغیر مورد نظر مطلوب خواهد بود. همان گونه که مشاهده می شود، عدد معناداری برای تمام متغیرها کمتر از ‏ ۰۵/۰‏ است. ‌بنابرین‏ فرض صفر رد شده و وضعیت ادراکی جامعه از تمامی متغیرها مطلوب است.

همچنین ‌در مورد مقادیر حد بالا و پایین می توان گفت چنانچه این حدود هر دو مثبت باشد، بدین معنی است که میانگین جامعه ‌در مورد آن متغیر بیشتر از مقدار آزمون است. چنانچه حد بالا مثبت و حد پایین منفی باشد، میانگین جامعه تقریباً برابر مقدار مورد آزمون است. همچنین منفی بودن این دو مقدار بدین معنی است که میانگین متغیر مورد نظر در جامعه کمتر از مقدار آزمون است و این متغیر در جامعه مورد بررسی در سطح پایینی قرار دارد. ‌بنابرین‏ با توجه به اطلاعات جدول ۴-۸ می توان گفت چون حدود بالا و پایین برای همه متغیرها مثبت است، پس میانگین جامعه در آن متغیر بیش از مقدار آزمون شده است.

جدول (۴-۸): آزمون میانگین متغیرهای تحقیق

مقدار آزمون

مقدار t

درجه آزادی

عدد معناداری

وضعیت ادراکی جامعه از متغیر

تفاوت میانگین

فاصله اطمینان ۹۵%

حد پایین

حد بالا

تعهد مدیریت به بازاریابی داخلی

ارتباطات داخلی رسمی

ارتباطات داخلی غیر رسمی

نگرش کاری کارکنان

۶/۷۳۶

۷/۵۱۵

۸/۵۹۶

۹/۹۳۱

۱۴۴

۱۴۴

۱۴۴

۱۴۴

۰/۰۰۰

۰/۰۰۰

۰/۰۰۰

۰/۰۰۰

مطلوب

مطلوب

مطلوب

مطلوب

۰/۴۶۲

۰/۴۷۹

۰/۵۶۵

۰/۶۸۱

۰/۳۲۶

۰/۳۵۳

۰/۴۳۵

۰/۵۴۵

۰/۵۹۷

۰/۶۰۵

۰/۶۹۵

۰/۸۱۶

منبع: یافته های تحقیق

۴-۴- تحلیل های دو متغیره

پس از تحلیل های تک متغیره و توصیف ویژگی های جامعه مورد بررسی بر مبنای متغیرهای تحقیق، به تحلیل روابط دو به دوی متغیرها پرداخته شده است.

۴-۴-۱- همبستگی اسپیرمن

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...