دانلود مقاله-پروژه و پایان نامه | ۳-۴- روش گردآوری اطلاعات و داده های پژوهش – 4 |
![]() |
گور سوی و آی دوگان (۲۰۰۳)[۵۱] در تحقیقی اثر ساختار مالکیت بر عملکرد و رفتار ریسک پذیری مؤسسات ترکی بررسی و ویژگیهای اصلی ساختار مالکیت شرکت های غیر مالی عضو بورس سهام استانبول را توصیف کردند.محققان ابتدا اثر تمرکز مالکیت را بر عملکرد بررسی کردند و دو گروه متغیرهای حسابداری و بازار محور[۵۲] را برای اندازه گیری عملکرد به کار گرفتند. بازده حقوق صاحبان سهام و بازده داراییها،[۵۳] متغیرهای حسابداری و نسبت قیمت به سود (P/E) و بازده سهام[۵۴] متغیرهای بازار محور هستند. ساختار مالکیت از دو بعد تمرکز مالکیت و ترکیب مالکیت بررسی می شود. تمرکز مالکیت به صورت درصد سهام سه سهامدار بزرگ شرکت،درصد سهام سهامداران خارج از شرکت که پراکنده هستند (مالک کمتر از ۱% سهام هستند) و حقوق نقدی مالکان نهایی تعریف شد مالکیت نیز به نوع سهامداران بر می گردد.بازده سهام اساساً به وسیله بازار تعیین می شود که برای اندازه گیری بازده سهام، از میانگین بازده سهام به صورت ماهانه استفاده می شود. بدین صورت که بازده های ۱۲ ماه قبل و بعد از پایان سال مربوط در نظر گرفته شد و متوسط ماهانه محاسبه میگردد. نتایج نشان داد که شرکت های با مالکیت متمرکز، نسبتهای P/E و میانگین بازده بالاتری دارند و مؤسسات با مالکیت خانوادگی،بازده ها و نسبت های P/E پایین تری دارند. مدلهای یا معیارهای حسابداری برای عملکرد، هم از نظر مالکیت و هم متغیرهای کنترلی، نتایج متفاوتی را نشان داد. در ارتباط با رفتار ریسک پذیری شرکت های نمونه، نتایج نشان داد که شرکتهای با تمرکز بالاتر و پراکندگی کمتر، ریسک بالاتری و شرکت های خانوادگی، ریسک پایین تری دارند.
لوتی و مارکوسی[۵۵] (۲۰۰۷)، به بازنگری مدارک تجربی در مورد تقاضای شرکتها برای وجوه نقد پرداختند، در این تحقیق میزان تقاضای نقدینگی در بین شرکتهای غیر مالی ایالات متحده برآورد شده است. در مقایسه با تحقیقات قبلی، آن ها ویژگیهای خاص شرکتها از جمله هزینه سرمایه و هزینه حقوق و دستمزد را مورد توجه قرار دادهاند. آن ها دریافتند که اندازه شرکت رابطه منفی با نقدینگی شرکت دارد.
گانی[۵۶] و همکاران(۲۰۰۷) رفتار نگهداری وجه نقد را در شرکتهای فرانسوی، آلمانی، ژاپنی، انگلیسی و آمریکایی با بهره گرفتن از داده های ۴۰۶۹ شرکت در طی سال های ۱۹۹۶-۲۰۰۰ مورد بررسی قرار میدهند. این تحقیق بر رابطه بین اهرم و نگهداری وجه نقد متمرکز شده است. شواهد این تحقیق حاکی از وجود رابطه غیرخطی معنیدار بین نگهداری وجه نقد و اهرم میباشد. نتایج این تحقیق همچنین نشان میدهد که اثر اهرم بر نگهداری وجه نقد تا اندازهای به خصوصیات کشورها مثل تمرکز مالکیت بستگی دارد.
هارفورد[۵۷] و همکاران (۲۰۰۸) به تجزیه و تحلیل روابط بین عوامل راهبری شرکتی و نگهداری موجودی های نقدی در ایالت متحده امریکا میپردازند. نتایج این تحقیق نشان میدهد شرکتهای با ساختارهای راهبری شرکتی ضعیف، دارای ذخایر نقدی کمتر میباشند و شرکتهای با حقوق سهامداری پایین و مازاد وجه نقد، دارای سودآوری پایینتری میباشند.
جایشن کومار (۲۰۰۴)، در بررسی که در کشور هند انجام داد به دنبال بررسی تأثیر ساختار مالکیت بر ارزش شرکت ها به این نتیجه رسید که مدیران بیشترین تأثیر را بر عملکرد شرکت داشتند و سهامداران خارجی و شرکت های هلدینگ به طور معناداری بر عملکرد شرکت تأثیر گذار هستند(جایشن و کومار ۲۰۰۴، ۱۱۲).[۵۸]
رامیز و تادس[۵۹] (۲۰۰۹) روابط بین اجتناب از عدم اطمینان، چند ملیتی بودن و نگهداری وجه نقد شرکتها را مورد بررسی قرار میدهند. شواهد این تحقیق نشان دهنده تأیید فرضیات ارائه شده میباشد به گونه ای که شرکتهای در کشورهای با سطح اجتناب از عدم اطمینان بالا به نگهداری وجه نقد بیشتر تمایل نشان میدهند. همچنین طبق نتایج این تحقیق، میزان چند ملیتی بودن شرکتها نیز با میزان نگهداری موجودی های نقدی به طور مستقیم در ارتباط است.
فصل سوم:
روش اجرای تحقیق
۳-۱- مقدمه
اعتبار و ارزش قواعـد در هر شاخه از علم به روش شـناخت آن بر میگردد. مفهوم تحقیق در ادبیات روششناسی به صورت یک عمل منظم به منظور حصول پاسخ برای پرسشهای مطرح شده در موضوع تحقیق، تعریف شده است. به این ترتیب در روش تحقیق مجموعه ای از قواعد، ابزارها و راه های معتبر و نظام یافته برای بررسی واقعیت ها، کشف مجهولات و دستیابی به راه حل مشکلات بیان می شود.
هر چند تحقیق علمی دارای چارچوب معینی نیست، ولی آن را میتوان چنین تعریف کرد: فرایندی که به کمک آن میتوان روابط پنهان در پس یک پدیده را که مبهم به نظر میرسند، کشف نمود. در روش علمی ابتدا الگوها یا نظریه هایی که به نظر میرسد ماهـیت پدیده را تبیین میکنند، قبول می شود و سپس نتایج منطقی از الگـوی پذیرفته شـده به دسـت می آید و آن ها را با توجه به نتایج یافته های واقعی میسـنجد، الگو تعدیل می شود و جستجو به منظور یافتن تبیین بهتر برای پدیده ادامه مییابد. البته ویژگیهای فرایند کسب آگاهی به اندازه انواع زمینه های تحقیق متفاوتند (آذر و مومنی ۱۳۸۳، ۹۸).
در این فصل روش تحقیق، قلمرو مکانی و زمانی و موضوعی تحقیق، جامعه، نمونه و مدل آماری، روش آزمون فرضیه ها، روش گردآوری داده ها و در نهایت روشها و محدودیتهای گردآوری و اندازه گیری متغیرهای تحقیق تشریح خواهد شد.
۳-۲- فرایند آزمون تحقیق
از مهم ترین بخش هر تحقیق تجزیه و تحلیل اطلاعات است. وجود هر گونه خطا و اشتباهی در چنین بخشی میتواند به نتیجه گیری های نادرستی منجر گردد. انتخاب یک روش تحقیق مناسب، تا حد زیادی محقق را در جلوگیری از بروز اشتباهات در امر تحقیق یاری می رساند. به کارگیری آزمون های آماری متناسب با روش اتخاذ شده، به حصول اطمینان بیشتر از دقت و صحت نتایج به دست آمده نیز کمک می کند. استفاده از آزمون های آماری مناسب، نیازمند شناسایی ساختار الگوی در تحقیق است، از این رو باید هنگام طراحی آزمون های آماری، به ماهیت داده های مورد بررسی، نحوه جمع آوری و چگونگی به کارگیری آن ها در آزمودن فرضیات ارائه گردیده، توجه خاصی نمود.
۳-۳- روش تحقیق
این پژوهش در پی کشف و تبیین رابطه بین ساختار مالکیت با نگهداری موجودی های نقدی شرکت میباشد. لذا از نظر نوع تحقیق، شبه تجربی در حوزه تحقیقات اثباتی حسابداری میباشد و از نظر روشهای آماری، همبستگی و رگرسیون است.
۳-۴- روش گردآوری اطلاعات و داده های پژوهش
جهت جمع آوری اطلاعات لازم برای مبانی نظری و ادبیات تحقیق از روش کتابخانه ای و با بهره گرفتن از کتب، مجلات، مقالات و پایان نامه های فارسی و لاتین گردآوری شده است. و همچنین برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز و برای آزمون فرضیه ها از گزارشات، صورت های مالی و یاداشت های توضیحی شرکت های موجود از طریق بورس اوراق بهادار تهران استفاده گردیده است.
۳-۵- ابزار گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات
فرم در حال بارگذاری ...
[سه شنبه 1401-09-29] [ 05:36:00 ب.ظ ]
|