دانلود منابع پایان نامه ها | قسمت 16 – 9 |
![]() |
در تحقیقی با عنوان تاثیرات فرهنگ در خلق هوش بازاریابی (کارایانی[۳۷] ،۲۰۰۶) و با توجه به ارزش روزافزون اینترنت در B2B ازطریق اینترنت و ایجاد ارزش در سازمان های شرکتها، به بررسی راه های دستیابی به هوش بازاریابی از طریق اینترنت و بررسی ارتباط هوش کسب شده ازطریق اینترنت و ایجاد ارزش برای آن و متغیرهایی چون ارتباطات با مشتری، نوآوری، بهره وری و کارایی و میزان این ارتباطات می پردازد. این تحقیق از طریق اینترنت از کشورهای B2B انجام شد و پرسشنامه های پاسخ داده شده، ۲۴۰ مورد از شرکتهای اروپایی، کانادایی و آسیایی است. این شرکت ها به صورت تصادفی از طریق جستجو از طریق سایت یاهو انتخاب شده اند. نتایج این تحقیق با بهره گرفتن از فنون آماری مانند رگرسیون و آماره و مدل معادله ساختاری به دست آمده است. یافته های این تحقیق شواهدی را ارائه کرده که نشان میدهد اینترنت به عنوان یک شبکه کسب و کار مجازی به زندگی درون سازمان ها نفوذ کرده و فرصتهای فراوانی را پیش روی سازمان ها قرار داده است. همچنین مشخص کرده که میزان ارزش سازمانها به این مقوله و فرهنگ سازمانی در این مقوله تاثیر بسزایی داشته است. نوع نمونه گیری و تجزیه و تحلیل آن و توجه به منبع مهم اینترنت از جمله نقاط قوت آن است. از نقاط ضعف آن، این است که مشخص نشده که چرا این متغیرها انتخاب شده، همچنین تعداد نمونه ها، با توجه به دامنه گسترده و مخاطبان آن، اندک است.
در تحقیقی با عنوان جستجو برای هوش های بازاریابی، رقابتی و ( رایت و کالف[۳۸] ،۲۰۰۶) کسب و کار به بررسی چارچوب ارائه شده در خصوص هوش بازاریابی در کشورهای مختلف پرداختند. این تحقیق به دنبال مقایسه چارچوبی است که توسط نویسنده تهیه شده و هوش سازمان ها را از سه منظر بررسی میکند که شامل؛ فرایند و ساختار، فرهنگ، آگاهی و نگرش، سیکل هوش رقابتی است. این مقایسه در کشورهای اتحادیه اروپا، کانادا و انگلیس انجام شده است. گسترش نمونه ها، مقایسه بسیار خوب نتایج، تجزیه و تحلیل مناسب آماری همچنین توجه به عواملی غیر از عوامل سیکل هوش از جمله نقاط قوت این تحقیق است. مدل ارائه شده دارای ایراداتی از جمله عدم توجه به مفهوم هوش است، همچنین عدم همگنی جوامع نمونه موجب تردید در نتایج ارائه شده می شود.
در تحقیق خود با عنوان، هوش رقبا: یک روش چند فازی برای استراتژی بازاریابی (دیشمن و کالف[۳۹] ،۲۰۰۸) به جستجوی روشی برای فرموله و ساختاربندی هوش بازاریابی درسازمانها پرداختند. هدف از این تحقیق جستجوی روشی برای فرموله و ساختاربندی هوش بازاریابی در سازمانهاست. پرسشنامه این تحقیق به ۳۰۸۰ شرکت ارسال و ۱۲۸۰ شرکت به آن جواب دادند. جامعه این تحقیق شرکتهای کانادایی و نوع پرسشها، به صورت پاسخ های آری– خیر است.
یافته های این تحقیق نشان میدهد که این شرکتها فرهنگ پذیرنده بوده و علاقه زیادی به ایجاد ساختار هوش در سازمانشان دارند، اما تمرینات واقعی برای کسب آن کم است. از جمله نقاط قوت این تحقیق، نمونه گیری به صورت معقول و منطقی صورت گرفته و جامعه آماری مناسب است. همچنین محققان مدلی را برای هوش تعیین کردند. از جمله نقاط ضعف آن این است که تلاش نشده که بیان کنند که چرا شرکت ها به این فرهنگ رسیده اند؟ پرسشنامه در این پژوهش تنها به صورت آری و خیر است. در این تحقیق بیان نشده که آیا خود مدل نیز از اعتبار کافی برخوردار بوده است. عدم توجه به خصوصیات فردی در این مدل همچنین تلاش برای به دست آوردن یک فرمول ثابت برای هوش از دیگر نقاط ضعف این تحقیق است. تحقیق خود را با عنوان استفاده از منابع آزاد به منظور توسعه هوش بازاریابی ( فلشر[۴۰] ،۲۰۰۸) و هوش رقابتی آغاز کرد.
گسترش هوش بازاریابی و هوش رقبا به منابع اطلاعاتی نیاز دارد تا با آنالیز آن ها بتوان به شرکت در رسیدن به هوش کمک شایانی کرد و به آن ها اجازه دهد در بازار مزیت رقابتی به دست آورند. با وجود آنکه تحقیقات بازار میتواند منجر به هوش بازاریابی شود، استفاده از منابع آزاد میتواند مزیت بسیار بیشتری برای شرکت به همراه بیاورد. شرکت هایی که بتوانند به این درجه برسند که کجا و چگونه کارا و اثر بخش این اطلاعات راجمع آوری، سازماندهی و هوش بازاریابی یا رقبا اجرا کنند کمترین میزان سردرگمی درتصمیم گیری، و کمترین ریسک برای فعالیت های بازار را دارا خواهند بود. با این تفاسیر محقق در این تحقیق به دنبال آن بود که نشان دهد چگونه داده ها و اطلاعاتی که از منابع آزاد به دست میآید، بر هوش رقابتی و هوش بازاریابی تاثیر میگذارد. در پایان محقق به این نتیجه رسید که منابع آزاد برای متخصصین هوش بازاریابی بسیار مفید هستند زیرا آن ها به راحتی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند، گران نیستند و به سرعت قابل دسترسی اند. بنابرین برای دستیابی به هوش بازاریابی یا رقابتی در سازمان، شرکت باید این منابع را به طور گسترده دراختیار کارکنان خود قرار دهد تا آن ها بتوانند با بهره گرفتن از آن ها علاوه بر آنکه میتواند ابزاری برای هوش باشد، میتواند برای سازمان مزیت رقابتی ایجاد کند. در این تحقیق همچنین سعی شده تا راه حل هایی برای نگرانی های موجود در این زمینه ارائه شود، راه حل های مد نظر این تحقیق به اختصار شامل:
۱٫ افزایش روش های آنالیزی برای بررسی بهتر اشکال متفاوت اطلاعات
۲٫ پرورش و غنی کردن تخصصهای جستجو و کندوکاو
۳٫ استفاده از متخصصان IT
۴٫ استفاده از متخصصین زبان
۵٫ اجرا و افزایش توان سیستم مدیریت دانش در شرکت
از نظر این محقق منابع آزاد اطلاعات شامل موارد زیر است:
منابع خارجی منابع داخلی نوع منبع، دانشگاه ها، رقبا، مشاوران، خبر ها، مشتریان رقبا، نهادهای دولتی، اعضای رسانه، تامین کنندگان، مشتریان محصولات شرکت، سرویس داده مشتری، کارکنان، مدیران، متخصصان تحقیقات بازاریابی، شبکه ها (تخصصی، عمومی)، همکاران فروش منابع انسانی، آگهی، اخبار (رادیو، تلویزیون)، صفحه نخست سایت شرکت ها، نشریات دولتی، تصاویر و نقشه ها، ارتباطات بازاریابی، بروشور وکاتالوگ محصولات رقیب ،گزارشات و آمارها (جمعیت شناختی)، ارتباط با مشتری، پایگاه داده ها، کتابخانه منابع، مرجع، طرح های تجاری کسب و کار، اینترنت، کاتالوگ محصولات، گزارشات ، آمارها (بازار،سهم فروش و… )، مستندات و رسانه، سمینارها، رویدادهای بازار مشاهده گران، جلسات و ملاقاتها، بازدید ازسایتها، کانال های تهیه مختلف که به صورت آرشیو در رسانه ها موجود است. (فاریابی و همکاران، ۱۳۹۰)
تحقیقی در سال ۲۰۱۱ با عنوان ” هوش بازار و موفقیت توسعه پروژه های جدید” در شرکت های تکنولوژی محور در فنلاند توسط ماتی هاورلیا و نیک آشیل [۴۱] صورت گرفت، که هدف آن تحقیق مشخص کردن این بود که چگونه مدیران در شرکت های تکنولوژی محور متغیر های هوش را در توسعه پروژه های جدید موفق یا ناموفق خود تعیین میکنند و همچنین دریافتن میزان تاثیرگذاری این متغیر ها در موفقیت یا عدم موفقیت یک پروژه. نتایج این تحقیق مشخص نمود که مدیران بر ۲ نوع هوش تکیه میکنند، تولید تکنیکی و اطلاعات بازار و نیز بیشتر متغیرهای شناخته شده رابطه مثبت و مستقیم به موفقیت پروژه ها دارند.
“
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1401-09-12] [ 09:10:00 ب.ظ ]
|